766
Satire er en kunstnerisk gerne humoristisk genre, der latterliggør og udleverer mennesker – og deres dumhed og unoder. Formålet er at underholde og revse ved at udstille mange former for tåbelighed eller uretfærdighed.


95
Baggrund. Ulf Pilgaards far var præst på Aarhus-egnen, ved Holme Kirke.Han kom til at gå i skole på Frederiksberg i København med den senere filmanmelder Ole Michelsen, med hvem han udviklede et varigt venskab.


239
Knut Hamsun (født 4. august 1859 i Vågå/Lom som Knud Pedersen, død 19. februar 1952 på Nørholm) var en norsk forfatter.Han regnes som en av det 20. århundres mest innflytelsesrike litterære stilister [trenger referanse], og står for mange som opphavet til den moderne roman.


794
Sproget.dk er PÅ INGEN MÅDE ANSVARLIG for de informationer og oplysninger der findes på de enkelte sider i linksamlingen; disse er således ikke nødvendigvis i overensstemmelse med den officielle retskrivning som den beskrives i Retskrivningsordbogen, eller med de vejledninger og råd du i øvrigt finder på sproget.dk.